Porfestő kabin: érdemes használni!

okt 26, 2022 | Festő kabin

A porfestő kabin számos előnyt tartogat, amelyeket érdemes kihasználni, hiszen így nem csak a termelékenység nő, de a környezet terhelése is csökken.

A fémfelületek korróziója felületkezelés nélkül gyorsan megindul, és hamar visszafordíthatatlan károkat okoz. Éppen ezért elterjedt az iparban a különféle, korrózió elleni védelmet szolgáló bevonatok alkalmazása. Többféle lehetőség is rendelkezésre áll, ám talán az egyik leggyakrabban használt eljárás az úgynevezett porfestés, amelynek során a munkadarabot megtisztítják a szennyeződésektől, majd egy speciális műanyagpor-réteggel vonják be, végül ezt egy erre a feladatra tervezett kemencében ráégetik a felületre.

A porfestés kifejezetten hatékony felületvédelmi módszer, hiszen – szakszerű kivitelezés esetén – egyenletes rétegben és hézagmentesen borítja be a munkadarabot, ráadásul az égetés után kifejezetten kemény és a felülethez erősen tapadó réteget hoz létre, ami hosszú időn át képes megvédeni a munkadarabot a korróziótól. Van azonban egy hátránya is: a porfesték a szabadba kerülve súlyosan környezetszennyező, hiszen gyakorlatilag egyfajta műanyagról beszélünk, amely púderfinomságú szemcsékből áll.

A porfestő kabin feladata a festés, mint tevékenység, illetve a külvilág maximális elválasztása. A levegőben szálló porszemcséket a porfestő kabin elszívó- és szűrőberendezése összegyűjti, így az nem jut ki a környezetbe, vagyis a szennyezés esélye minimálissá válik, és egy további, hasznos tulajdonsággal is bír: az összegyűjtött, nem a munkadarabra került porfesték újrahasznosítható, tehát még a költségeket is csökkenti!

Ha porfestő kabinra lenne szüksége, válassza Ön is cégünket, és mi nem csak a kabint, de gyakorlatilag minden biztosítunk Önnek, ami a munka beindításához szükséges lehet! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a porfestő kabinok iránt, tekintse meg az általunk kínált típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha rendelését szeretné leadni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Telefon: +36 30 900 61 54
E-mail: info@industry-t.com