Milyen legyen a porfestő kabin?

jan 9, 2023 | Festő kabin

Porfestő kabinra van szüksége, és szeretne megismerkedni a lehetőségekkel? Mi segítünk megtervezni a berendezést, és a gyártást, telepítést is ránk bízhatja!

A munkadarabok festésének és felületvédelmének hagyományos megoldása a nedves festék használatán alapuló technológia. Ennél azonban lényegesen több előnyt biztosít a felhasználóknak a porfestés, ami hatékonnyá teszi a munkafolyamatot, gazdaságos, ráadásul zárt rendszer lévén a környezetet sem terheli.

Minden oka megvan tehát arra, hogy Ön is inkább a porfestés mellett tegye le a voksát. Ám ahogy minden egyéb technológia, ez is akkor fog igazán jól beválni, ha a rendszer a feladatra, illetve az alkalmazási területre van szabva. Nézzük, milyen szempontok mentén érdemes megtervezni a porfestő kabint!

Hogy milyen berendezés fogja megállni a helyét, azt elsősorban a színváltás gyakorisága határozza meg, erre érdemes helyezni a fókuszt a tervezésnél. A gyors színváltás kulcsa a könnyű tisztíthatóság, ehhez az alapanyagot tekintve korrózióálló acélra vagy műanyagra van szükség. Gyakori színváltás esetén patronos helyett ciklonos porleválasztás mellett érdemes dönteni, amivel a porfestés során keletkező hulladék is csökkenthető.

Dönteni kell afelől is, hogy kézi vagy automata porfestés tud jobban megfelelni a céloknak. A kézi porfestés egyrészt rendkívül rugalmas, másrészt pedig a beruházási költségeket illetően is kedvező, a tömeggyártás viszont automata porfestő kabint követel. A jól megtervezett vezérlésnek köszönhetően a szórópisztolyok tökéletesen lekövetik a munkadarabok kontúrját, ez azonban értelemszerűen jóval magasabb kiadást jelent.

Ezek természetesen csak a legalapvetőbb kérdések, amikben dönteni kell, de már ebből is jól látszik, hogy a feladat komplex, ezért célszerű szakértőkkel együttműködve tervezni.

Ha Ön is azt szeretné, hogy a porfestő kabin minden részletében eleget tegyen az igényeknek, bízza ránk a rendszer tervezését! Amint a tervek készen állnak, nekilátunk a gyártásnak, végül pedig telepítjük a berendezést, vagyis a teljes folyamatot végigvisszük, hogy támogassuk a munkáját. Lépjen velünk kapcsolatba és kérje ajánlatunkat!

Telefon: +36 30 900 61 54
E-mail: info@industry-t.com